fredag 30 oktober 2009

Det bästa som kan ske en fredag som denna.


Vad är det bästa som kan ske om det är fredag när det är helt tomt i ens kalender och man har en lång helg framför sig utan en enda plan?

Jo. Det bästa som kan ske är nog att vakna härligt pigg runt nio, kunna äta frukost i lagom långsamt tempo, dricka te, läsa tidningen och hinna tänka "oj, vad jag är ledig idag" ungefär femton gånger. Efter det är det bästa som kan ske att det är oförskämt vackert väder ute och telefonen plingar till med "vill du ta en kaffe med mig om en stund?" Jovars, definitivt och självklart, tänker man och ger sig ut i det fina vädret för en kaffe. Fyra timmar/en kvart (faktisk tid/upplevd tid) senare landar man åter i soffan och inser ett par gånger till att "oj, vad jag är ledig idag", sover en stund och allmänt gör saker som vare sig är nyttiga eller vettiga.

Till slut, och nu är vi framme vid klockslaget nio, är det bästa som kan ske att man inser att den här helgen kommer att bli toppen, eftersom man efter en sån här fredag inte kan vara annat än upplagd för diverse nyttigheter, vettigheter och roligheter.

Check, check och check.

/C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar